Leader photo
2014-12-15: Talisker Distillery

Provningsledare: Mikael Lundén, Brand Ambassador, Diageo Sweden

Micke tog oss med sedvanlig elegans genom alla de Talisker som ställts fram. Vi fick även en duvning i "flavor lead" som alternativ till NAS. En välsmakande och väl genomförd provning!

Glas 1: Talisker 10 YO (45,8 %)

Doft: Komplex, påtagligt rökig doft med fatkaraktär, inslag av tjärpastill, apelsinmarmelad, ljunghonung, jod och mörk choklad.
Smak: Smakrik, påtagligt rökig whisky med fatkaraktär, inslag av tjärpastill, apelsinmarmelad, ljunghonung, jod och mörk choklad.

Glas 2: Talisker - Port Ruighe (45,8 %)

Doft: Söt rökighet, som från en glödande brasa med fylliga, mogna plommon.
Smak: Den inledande pepparsmaken utvecklas snart till en mycket speciell smak av bränd torv. En len rökighet blandad med kryddor och mörka frukter.

Glas 3: Talisker - Distillers Edition 2014 (45,8 %)

Doft: Komplex, rökig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av knäck, torkad frukt, halm, ostronskal, pomerans och ljunghonung.
Smak: Komplex, rökig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av knäck, torkad frukt, halm, ostronskal, vaniljfudge, pomerans och salmiak.

Glas 4: Talisker Storm (45,8 %)

Doft: Kryddig, mjuk rökighet och en honungssöt maltsmak med en explosion av peppar
Smak: Först en söt, mjuk och fyllig smak som genast följs av en kryddig värme, som en annalkande storm. Smaken är behagligt utdragen med balanserad sötma, rökighet och sälta.

Glas 5: Talisker Dark Storm (45,8 %)

Doft: En lätt maltighet med stor sötma. Sherrylika sötman blandas med en tydlig torvrökighet och syrliga jordgubbs- & apelsinkarameller, havssalt, ljus choklad och lite kryddigare inslag av kardemum
Smak: Maltsötma, torvrök, söt godissötma i form av hallon/lakritsgodis och marshmallows. Kryddigare inslag nejlika och kardemumma. Bränt trä med kanderade mandlar, vanilj och valnötter.

Glas 6: Talisker 57 North (57 %)

Doft: Mycket skarp doft av främst citrus och torvrök. Inslag av pepprad ek och tång.
Smak: Krämig honung och citronjuice, pepprad ek och kryddighet, lite smör och massor av torrt trä. Finishen är lång med svartpeppar och torr ek.← Äldre provning        Nyare provning →
© WorldWhisky.se 2013-19     Kontakt: info@worldwhisky.se