Leader photo
2018-01-22: Lowland & Campbeltown

Provningsledare: Anders Lindell & Per Eriksson

En liten del av det skotska whiskymiraklet, Lowland och Campbeltown. Vi smakade sex olika med rötter i just de distrikten. tre vardera.

Glas 1: Springbank 10 YO (46 %)

Doft: Nyanserad, rökig doft med fatkaraktär, inslag av ljunghonung, tjära, mandelmassa, jod och citrus.
Smak: Nyanserad, rökig whisky med fatkaraktär, inslag av ljunghonung, tjärpastill, mandelmassa, jod, gräs och citrus.

Glas 2: Auchentoshan 12 YO (40 %)

Doft: Elegant, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av nötter, halm, torkade örter, päron och smörkola. Spannmål, exotiska frukter.
Smak: Tanniner, lite sött korn, vanilj, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av nötter, halm, torkade örter, päron och smörkola. Torrt och mycket långt avslut, lite sötma från kornet.

Glas 3: Glenkinchie 12 YO (43 %)

Doft: Doften är ganska ljus. Toner av färsk spannmål och grist, någon korn sötma och en nötaktig anteckning. Akacia honung med mild värme.
Smak: Smaken är mycket fruktig med toner av Madeira och söta stuvad frukt. En antydan av calvados och garvsyrad ek. Det finns en friskhet och rundhet till denna dram. Finishen är av medellängd med toner

Glas 4: Glen Scotia Limited Edition 2006 (51,9 %)

Doft:
Smak:

Glas 5: Hazelburn 9 YO (57,9 %)

Doft: Toner av söta sötsaker och fruktsallad ger vika för sockrade mandlar, sorbet och bärsorter.
Smak: Pepprig med lätta tanniner. Sötma är fortsatt tillsammans med torkad frukt, russin och den subtila antydan till kokos spån.

Glas 6: Ailsa Bay (48,9 %)

Doft:
Smak: Frisk och ekig rökighet med inslag av ljung och slocknad brasa. Efter de rökiga noterna följer sötma och ek för att sedan övergå i nyrostat bröd med smör och spännande inslag av karamelliser← Äldre provning        Nyare provning →
© WorldWhisky.se 2013-19     Kontakt: info@worldwhisky.se