Leader photo
2017-12-18: GlenDronach Distillery - sex varianter

Provningsledare: Staffan Sjöholm, fri konsult åt Nigab

Staffan pratade oss genom linan med kunskap och insikt om såväl droppar som destilleri och anekdoter. Kvällens vinnare blev, kanske otippat, 18-åriga Allardice.

Glas 1: Glendronach 8 YO – The Hielan (46 %)

Doft: Doften är sherrytypisk med russin, dadlar och plommon inbäddad i len vanilj.
Smak: Smaken är fyllig med markerade ektoner, aprikos och kokos, man kan också skönja pepparkakor och choklad tillsammans med de klassiska smakerna från sherrylagrad whisky.

Glas 2: Glendronach Original 12 YO (43 %)

Doft: Söt, krämig vanilj, med inslag av ingefära. Kryddade glögg och päron.
Smak: Rik och fyllig whisky med tydlig fatkaraktär. Smak av russin och sherry.

Glas 3: Glendronach Allardice 18 YO (46 %)

GlenDronach 18 YO Allardice har lagrats på Oloroso-sherryfati 18 år. Whiskyn är inte filtrerad vilket gör att den kan bli lätt grumlig vid tillsats av vatten eller is. Den buteljeras vid 46% och ... Logga in och läs mera!

Glas 4: GlenDronach Parliament 21 YO (48 %)

Doft: Doft av björnbär, plommon, mörka bär och höstfrukter.
Smak: Smak av russin, dadlar, fikon, läder, choklad, tobak, inslag av citrus, kanel och rostade hasselnötter. Eftersmaken är lång och fruktig.

Glas 5: Glendronach 1996 – 13 YO Sherry Butt (46 %)

Doft: Söt, krämig vanilj, med inslag av ingefära. Kryddad glögg och päron.
Smak: Rik, krämig, silkeslen. Varm och rik ek och sherrysötma, full munkänsla, russin och bärsorter. Kryddig med medellång längd och en torr yta.

Glas 6: Glendronach Peated (46 %)

Doft: En härlig doft av mogna krusbär med kanel och socker kombinerad med tydlig citrus. Delikat torvton ger en doft av pyrande förkolnat trä. Även fylld med färskt korn och inslag av vaniljkola.
Smak: Ekkryddor och blommig honung, nypon, korn och socker. Allt värms av en touch av vitpeppar. Subtila torvtoner kompletterar smaken genom ett delikat djup och torrhet som av glödande lägereld.← Äldre provning        Nyare provning →
© WorldWhisky.se 2013-19     Kontakt: info@worldwhisky.se