Leader photo
2018-05-21: Från Skottland till Kentucky

Provningsledare: Olof Noreus, ambassadör för Pernod-Ricard

Olof tog oss på en resa genom utvalda delar av deras sortiment i en blindprovning. På vägen doftade, smakade och resonerade om dropparna. i "andra set" gav Olof all information om vad vi drack. Mycket lärorikt och väl genomfört!

Glas 1: Chivas Regal 18 YO (40 %)

Doft: Behaglig sötma med inslag av frukt.
Smak: Elegant smak med fruktig tonoch viss sötma som ligger kvar länge i gommen. Mjuk och komplex med distinkt mogen fruktkaraktär.

Glas 2: Redbreast 15 YO Single Pot Still (46 %)

Doft: En typisk single pot still-karaktär med fylliga toner och inslag av körsbär. Single Pot utmärks av att man använder både mältat och omältat korn i produktionen.
Smak: Fyllig och komplex även i smaken med inslag av kryddighet och torkad frukt. Lång avslutning med toner av krusbär och vanilj.

Glas 3: Ballantine´s The Glenburgie 15 YO (40 %)

Doft: Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, pomerans, vanilj, apelsinmarmelad, tobak och honung.
Smak: Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, pomerans, vanilj, apelsinmarmelad, gräddkola, tobak och honung.

Glas 4: Scapa Glansa (40 %)

Doft: En ganska mild och len doft fylld med en stor portion frukt. Päron i sockerlag är det som sticker ut mest. Banan och fudgekola med toner av honung med en mer nyans av kryddiga försiktiga röktoner,
Smak: Röken är betydligt mer närvarande i smaken. Med lite välvilja finns frukten men den är gömd och dold av röken från finishfaten och det känns som att destillatets fruktiga kvaliteter aldrig ri

Glas 5: Four Roses Single Barrel (50 %)

Doft: Fruktig, kryddig, blommig, kola, vanilj, kakao, lönnsirap, måttligt träig.
Smak: Inslag av mogna plommon & körsbär, robust, hela kroppen, fyllig.

Glas 6: The Glenlivet Single Cask - Creag an Innean (61,2 %)

Doft: Kraftfull. Underbar frukt med mogen banan och söt apelsinmarmelad diskret balanserat med en bakgrund av hasselnötter.
Smak: Kraftig med inslag av kryddig pepparkaka, krämig vanilj, banan- och toffeepaj med ett långt, kryddigt avslut och lätt lakritston.← Äldre provning        Nyare provning →
© WorldWhisky.se 2013-19     Kontakt: info@worldwhisky.se