Leader photo
2017-11-20: Teeling Irish Whiskey

Provningsledare: Per Eriksson, en av grundarna av WorldWHISKY.se

Bland det vi provade fanns dels den för Sverige unika Stout Cask, dels två utgåvor av Brabazon. De var inte fullt ut så bra som ryktet gjort gällande men det smakade absolut inte illa! Däremot var 21-åringen en trevlig bekantskap.

Glas 1: Teeling Single Grain 03/2014 (46 %)

Doft: Kryddor och frukttoner blandas med en underliggande sötma.
Smak: Kraftig kryddighet i början utvecklas till frodig smak av röda bär och druvor. En torr avslutning med trä och kryddor.

Glas 2: Teeling Single Malt (46 %)

Doft: Levande doft med toner av melon, fikon, kola och citron.
Smak: En balans av torra frukter, citrus, vanilj, kryddor och kryddnejlika. Långt avslut med sötma i harmoni med torra tanniner från träet.

Glas 3: Teeling Small Batch Rum Cask (46 %)

Doft: En inbjudande doft där vanilj och kryddor dansar med klara, söta toner av rom.
Smak: Påverkan från romfaten och den högre alkoholhalten skapar en unikt mjuk, rund, söt, lätt träton. I eftersmaken en aningen mörk, söt kryddighet med en underton av trä.

Glas 4: Teeling Stout Cask (49,3 %)

Doft: Rostad malt, russin, vanilj, nyklippt gärs och citrus.
Smak: Smörkola, mörk choklad, mörka körsbär, kanel och inslag av vitpeppar. I eftersmaken kaffe, grädde, inslag av ingefära och apelsinmarmelad.

Glas 5: Teeling Brabazon Bottling Series 01 (49,5 %)

Doft: Torkad frukt och rostad hasselnöt med marmelad, persika, plommon och bränd kola.
Smak: En riklig sherrysötma, röda bär, nötighet och karamell med en lätt ton av likör och kryddnejlika. Långvarigt avslut med blandade kryddor, krispig marshmallow, torra tanniner kryddade med rostat

Glas 6: Teeling Brabazon Bottlings Series 02 (49,5 %)

Doft:
Smak:

Glas 7: Teeling Vintage Reserve Silver Bottling 21 YO (46 %)

Doft: Söt frukt på en rik och läderaktig bakgrund. Druvor, äpplen, nektariner och chokladstänger med nöt och frukt. Lätt träig ton.
Smak: Elegant och rundad smak med aprikos och nektarin, sött äpple och russin, en ton av träpolish och smörigt träaktiga kryddor som muskotnöt och kanel. Långt, sött och elegant avslut med oljat ekt← Äldre provning        Nyare provning →
© WorldWhisky.se 2013-19     Kontakt: info@worldwhisky.se