Leader photo
2017-03-20: Jameson Irish Whiskey

Provningsledare: Saoirse O'Driscoll, Jameson Brand Development Executive - Sweden

En alldeles utomordentlig provning. Dels var Sisi bra på att presentera whiskeys, dels var det flera av sorterna som var överraskande bra. Hur ofta provar man sex sorters Jameson? Varav tre inte finns i Sverige?

Glas 1: Jameson Irish Whisky (40 %)

Doft: I doften har Jameson en lätt blommig doft, späckat med kryddigt trä och söta noter.
Smak: Perfekt balans av kryddig, nötig och vanilj noter med inslag av söt sherry och enastående jämnhet.

Glas 2: Jameson Caskmates Stout Edition (40 %)

Doft: Mild med toner av malt, kaffe och choklad.
Smak: Medelfyllig, mjuk, smakrik whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med distinkta inslag av kaffe, choklad och kola i finishen.

Glas 3: Jameson Black Barrel (40 %)

Doft: Komplexa aromer av exotiska frukter som nektariner, aprikos och papaya
Smak: Traditionella toner av rostad ek, kryddor och vanilj förstärks av krämigt tilltalande inslag av torkade frukter

Glas 4: Jameson – The Distiller´s Safe (43 %)

Doft: Från blommig parfym, genom färska örter, till livliga kryddor, visar detta särskilda urval av destillat hur de subtila delikat söta noterna av irländska grain whisky kan komplettera mer robust k
Smak: Inleds med korn socker sötma, utvecklas till inslag av kanel och även en touch av lakrits. En pulserande mandarin orange visas tillsammans med nötighet av marken mandel.

Glas 5: Jameson – The Blender´s Dog (43 %)

Doft: Från ljus citrus ananas, mango och kiwi anteckningar, med tillägg av fikon och dadlar. En touch av valnöt leder in doften av det amerikanska fatet och spanska fat, vanilj och rostad ek.
Smak: En rik, rund, krämig munkänsla, med sötma av smörkola, ger vika för tagg av pottens kryddor. Saftiga frukt ger en perfekt balans som förkolnad ek med vissa subtila tannin att lägga till komplex

Glas 6: Jameson – The Cooper´s Croze (43 %)

Doft: En subtil blomma kronblad-parfym utvecklas till rika mogna frukter, medan några förkolnade ek och cederträ för balans och komplexitet – en infusion av amerikanska och spanska fatkaraktärer.
Smak: Det första intrycket är från söt vanilj av amerikanska ex-bourbon fat. Detta ger extra djup till de rika frukterna som är typiska för de ex-oloroso sherry fat. En trevlig touch av hasselnöt och← Äldre provning        Nyare provning →
© WorldWhisky.se 2013-19     Kontakt: info@worldwhisky.se