Leader photo
2016-02-21: Ur Burn Stewart's sortiment

Provningsledare: Hasse Nilsson, whiskyhumorist och sakkunnig

Hasse var en underhållande prick som lockade till många skratt. Startade med en blended och sedan maltwhiskys, två från Deanston och fyra från destilleriet på Isle of Mull. Synnerligen uppskattat.

Glas 1: Black Bottle (40 %)

Doft: Doften är fruktig och blommig med inslag av fat och med lätt rökiga toner.
Smak: Smaken är fyllig, fruktig och silkeslen med balanserade rökiga toner och söt ekfatskaraktär samt ljunghonung.

Glas 2: Deanston 12 YO (46,3 %)

Doft: Doften är fruktig och maltig med tydliga inslag av honung.
Smak: Smaken har inslag av nejlika, ingefära, honung och en behaglig maltsötma. Lång, torr eftersmak med nyanserade inslag av örter vilket ger en spännande och balanserad kontrast mot den tidigare söt

Glas 3: Deanston 18 YO (46,3 %)

Doft: Doften är aromatisk och blommig med balanserade toner av ekfat, malt, gräs, vanilj och honung. Inslag av tobak och muskot.
Smak: Smaken är söt och kryddig med inslag av citrus, malt, pepparkaka, honung och vitpeppar. Eftersmaken är torr och kryddig med varma toner av ingefära och honung.

Glas 4: Tobermory 10 YO (46,3 %)

Doft: Tydlig ö-karaktär med inslag av gräs, malt, mjuk pepparkaka, konserverad frukt och fat.
Smak: Smaken är mjuk och fruktig med mer kryddiga inslag som i eftersmaken utvecklas mot ingefära, ek, mandel och choklad med inslag av havssalt.

Glas 5: Tobermory 15 YO (46,3 %)

Doft: Medelfyllig och generös. Det finns toner av sultanrussin och Oloroso sherry, citron och apelsinskal, inslag med rök.
Smak: Fyllig smak med toner av sherry och vinterkryddor, crème de cacao och pepprig ek.

Glas 6: Ledaig 10 YO (46,3 %)

Doft: Lätt och välbalanserad. Mjuk torv med mild rök. Vagt korn och maltextrakt med valnöt och tallolja samt en antydan av jod med toner av torkad frukt och nötter
Smak: Medelfyllig och ganska komplex. Inslag av kryddor och rök som av kolad ek. torven är vag och torr med en touch av svartpeppar och jord

Glas 7: Ledaig 18 YO (46,3 %)

Doft: Doften är aromatisk och blommig med balanserade toner av ekfat, malt, gräs, vanilj och honung. Inslag av tobak och muskot.
Smak: Smaken är söt och kryddig med inslag av citrus, malt, pepparkaka, honung och vitpeppar. Eftersmaken är torr och kryddig med varma toner av ingefära och honung.← Äldre provning        Nyare provning →
© WorldWhisky.se 2013-19     Kontakt: info@worldwhisky.se