Utgåva
Royal Canadian Small Batch
Whiskysort: Malt Whisky
Alkoholhalt: 40 %
Doft: Doft av syrlig grön frukt, rosa lemonad och en hel rad citronsyra. Den söta generiska fruktighet är inrutat av rik mörk frukt, inklusive torkade dadlar, fikon och katrinplommon, kanderad frukt, mogna svarta körsbär.
Smak: Royal Canadian Small Batch är söt och rökig. Det första intrycket är att den är sammetslen med mycket smak. Lite nötiga toner går igenom och i avslutningen påminns du genast om att det är en whiskey du dricker. Citrus och kryddighet får dig att längta efter nästa smutt.
Kuriosa: Den senaste tiden har Sazerac Company köpt flera stora destillerier i Kanada. Detta har gjort att Master Blender Drew Mayville förfogar över 200 000 fat. Från dessa har några utvalda blivit Royal Canadian Small Batch, en unik produkt som visar hur bra kanadensisk whiskey faktiskt kan vara.
Producent
Sazerac Company Inc
Land: USA
Ägare: Sazerac Company Inc
Startår: 1869
Webbadress: http://www.sazerac.com/
Historia: Med undantag för ett avbrott som en delikatess och livsmedelsförsäljare under Förbudstiden har Sazerac Company destillerat ett ständigt ökande antal av fina spritsorter. Idag är de fortfarande ett oberoende, amerikanskt familjeägt företag och stolta ägare till många av Amerikas mest värdiga destillationsföretag - Buffalo Trace Distillery, A. Smith Bowman, Glenmore Distillery, Barton, Fleischmann, Medley och Boston.
Tillverkning: Sazerac Company tillverkar 33 olika sorters spritdrycker på ett tiotal olika anläggningar i såväl USA som Kanada. Bland dessa återfinns whiskey, vodka, gin, tequila, rum, brandy, cognac, cocktails, likörer, "shottar", och vin. Deras mera namnkunniga anläggningar är Barton Brands Distillery (Bardstown, Kentucky), The Buffalo Trace Distillery (Frankfort, Kentucky), Glenmore Distillery och A. Smith Bowman Distillery.
Annat: Antoine Peychaud, en kreolsk invandrare, drev ett apotek i New Orleans 1838. Med sin bakgrund som apotekare var han en naturlig mixolog. Peychaud brukade blanda brandy, absint och ett stänk av sina hemliga bitters till sina gäster. Cocktailen spred sig omedelbart i popularitet och blev starkast associerad med det mycket populära Sazerac Coffee House som kom att ge cocktailen sitt namn.
År 1869 köpte Thomas H. Handy Sazerac Coffee House. På 1890-talet började hans företag att buteljera och marknadsföra Sazerac-cocktailen, men nu gjord med rågwhisky istället för brandy.
Utgivare
Sazerac Company Inc
Land: USA
Ort: Metairie, New Orleans
Ägare: Sazerac Company Inc
Startår: 1869
Historia: Med undantag för ett avbrott som en delikatess och livsmedelsförsäljare under Förbudstiden har Sazerac Company destillerat ett ständigt ökande antal av fina spritsorter. Idag är de fortfarande ett oberoende, amerikanskt familjeägt företag och stolta ägare till många av Amerikas mest värdiga destillationsföretag - Buffalo Trace Distillery, A. Smith Bowman, Glenmore Distillery, Barton, Fleischmann, Medley och Boston.
Tillverkning: Sazerac Company tillverkar 33 olika sorters spritdrycker på ett tiotal olika anläggningar i såväl USA som Kanada. Bland dessa återfinns whiskey, vodka, gin, tequila, rum, brandy, cognac, cocktails, likörer, "shottar", och vin. Deras mera namnkunniga anläggningar är Barton Brands Distillery (Bardstown, Kentucky), The Buffalo Trace Distillery (Frankfort, Kentucky), Glenmore Distillery och A. Smith Bowman Distillery.
Kuriosa: Antoine Peychaud, en kreolsk invandrare, drev ett apotek i New Orleans 1838. Med sin bakgrund som apotekare var han en naturlig mixolog. Peychaud brukade blanda brandy, absint och ett stänk av sina hemliga bitters till sina gäster. Cocktailen spred sig omedelbart i popularitet och blev starkast associerad med det mycket populära Sazerac Coffee House som kom att ge cocktailen sitt namn.
År 1869 köpte Thomas H. Handy Sazerac Coffee House. På 1890-talet började hans företag att buteljera och marknadsföra Sazerac-cocktailen, men nu gjord med rågwhisky istället för brandy.