Utgåva
Mackmyra - Privatfat: Whisky In The Jar

Whiskysort: Single Cask
Alkoholhalt: 52,4 %
Smak: Egentligen kan ingen tala om för dig hur något smakar. Det är bara du själv som avgör om tonerna går mot läder, choklad, kaffe eller vanilj. Men det finns vissa gemensamma nämnare som är enklare att enas kring. Dessa handlar om vilka förutsättningar vi ger vår whisky.
Kuriosa: Beroende på vald råsprit, val av fat, placering under lagringen och åldern vid tappningen så varierar med stor självklarhet resultatet. Som ägare av ett Mackmyra Reservefat är det du som bestämmer dessa. Det blir helt enkelt din egen whisky som bär på dina smaker, skapad av dina val.
Producent
Mackmyra Destilleri

Land: Sverige
Kapacitet: 600.000 liter/år
Status: Aktivt
Startår: 1999
Webbadress: www.macmyra.se
Historia: Mackmyra Svensk Whisky grundades 1999, och snare samma år destillerades de första dropparna. Inledningsvis gjordes små batcher och många experiment för att hitta rätt i tillverkningsdjungeln, och det mynnade ut i två recept, ett elegant fruktigt och ett med svenskpräglad rökighet. Dessa två smaker har gett innebörd till svensk maltwhisky.
Tillverkning: Macmyra producerar årligen motsvarande 600.000 flaskor whisky. Även om företaget växt sedan starten är det fortfarade det hantverksmässiga tänket som är grunden i produktionen.
Annat: Mackmyra Svensk Whisky har två gånger fått utmärkelsen årets DI-Gasell i Gävleborgs län, år 2007 och 2008. Dagens Industri har sedan år 2000 utsett Sveriges mest växande företag till Gaseller, för att premiera och uppmuntra de oftast relativt små företag som skapar många nya jobb och står som förebilder. Kriterierna är bland annat att företaget ska ha fördubblat sin omsättning senaste tre åren, visa positivt rörelseresultat, ha minst 10 anställda och inte ha vuxit genom uppköp av andra företag. Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag klarar kraven för att utses till Gasellföretag.